fbpx

Digitale detox, iets voor jou?

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik nog een kleine week tot mijn vakantie. Niet zomaar vakantie, ik neem er een digitale detox bij. Drie weken lang zonder telefoons, computers of andere schermen. Ik zal zelfs mijn smartwatch thuis laten! Waarom?

Hoe mooi ik het ook vind om in contact met de hele wereld te kunnen zijn, sociale media is ook voor mij enorm verslavend! Niet zomaar, keer op keer blijkt dat bedrijven als Google, Facebook en Twitter hun apps zo ontwerpen dat je continu getriggerd wordt om zo veel mogelijk tijd door te brengen op hun social media platform. NRC schreef er deze week nog een uitgebreid artikel over.

foto gemaakt door AQTAI photos, klik voor link naar zijn instagrampagina.

Ik ben benieuwd hoe ik het zonder doe. Zal het me überhaupt lukken?

Naast bovengenoemde redenen lijkt het me ook prettig om tijdens mijn vakantie tijd te nemen voor wat bezinning. Er verandert een hoop in mijn leven en hoewel mij continu inzet om zo bewust mogelijk te leven, echt veel tijd voor bezinning heb ik in het dagelijks leven niet. Maar ik heb wel tijd om zeker een uur per dag op social media te zitten? Om de hele dag die telefoon tevoorschijn te halen voor van alles en nog wat? Hmmmmm, ik vind dat toch raar van mezelf…

Daarom bij deze mijn laatste groet, in mijn volgende bericht laat ik je weten hoe ik het heb ervaren! Ik ben ook benieuwd naar jouw ervaringen op dit gebied. Heb je wel eens bewust je schermen voor een langere tijd uitgezet? Hoe was dat?

Laat het me weten in een reactie hieronder. Ik lees het nog tot dinsdag 24 juli. Daarna gaan tot dinsdag 14 augustus de stekkers er even uit!

Warme groet,

Daan

Laat een reactie achter