fbpx

Keuzes, keuzes, keuzes…

De laatste dagen van het jaar vliegen voorbij.
Traditiegetrouw het moment voor een kleine terugblik.
Hoe begon mijn jaar?
Ik blik terug en kan eigenlijk niet geloven wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd.
Zo veel veranderingen! Zo veel ontwikkelingen.
Zo veel keuzes gemaakt…

Ik zet er een aantal voor je op een rij.


1.) WHM Deep Dive Week (Polen)

In januari koos ik voor een WHM (Wim Hof Method) Deep Dive week in Polen. Ik heb daar in een week tijd meer over mijn fysiologie geleerd dan in de jaren er voor (misschien wel in mijn hele leven). Ik heb in die week mijzelf energetisch weten op te ruimen en pluk daar nog dagelijks de vruchten van.

Mijn dank gaat uit naar organisator Kasper van der Meulen en de fijne groep die hij daar wist te creëren. Jullie weten wie je zijn,❤! In Polen maakte ik de keuze om dit jaar mijn eigen praktijk als trainer te beginnen. In Polen besloot ik dat ik volledig mijn hart zou volgen, zonder concessies.


2.) De Zondagse Workout

Terug in Nederland ging ik door met de gratis trainingen die ik al gaf, maar nu iedere zondag.
De “Zondagse Workout” was geboren.

Hiermee ben ik mijn visie op integrale gezondheid meer gaan uitdragen en als gevolg daarvan kwamen mensen uit het hele land (en zelfs uit Duitsland en België) om mijn trainingen te volgen.

Wat heb ik daar een hoop praktijkervaring mee opgedaan!
Ik wist mensen te helpen die al tijden het gevoel hadden op slot te zitten.
Ik wist overspannen mensen binnen een half uur weer helemaal relaxed te krijgen. Ik leerde al doende allerlei technieken om effectiever te coachen en leerde hoe ik zo goed mogelijk mijn integrale groepstrainingen kon vormgeven.


3.) IJsbadsessies

Ik begon met het organiseren van ijsbadsessies.
Ik leerde hierin mensen de basis van koude training om effectiever met angst en spanningsklachten om te gaan en hun focus te verbeteren. Precies de insteek die ik zelf heb gehad (naast de algehele boost die mijn immuunsysteem wel kon gebruiken na langdurig ziek te zijn geweest).

De eerste workshop was direct vol, net als de extra georganiseerde workshop.

Reacties waren unaniem positief. Ik wist nu dat ik een mooie basis had om mijn onderneming verder mee op te bouwen. Ik koos er voor om volledig mijn missie te gaan leven.


4.) Individuele coaching

De eerste cliënten meldden zich aan voor individuele coaching. Sommigen voor een enkele sessie, anderen voor een langer traject. Met de een ging ik aan de slag met koude training. Of eigenlijk bleek het vaak koude therapie, aangezien de kou hen vaak een spiegel voorhield wat onverwachte emotionele gevolgen had. Waar we dan verder op in konden gaan. Anderen hadden meer behoefte aan mentale coaching. Het opdoen van theoretische kennis. Of ze hadden baat bij ademhalingsoefeningen, meditatie of fysieke oefeningen. Ik kijk met tevredenheid terug op de processen die ik met mijn eerste cliënten in gang heb gezet.


5.) Mindful Mindstate

In oktober koos ik er voor om een cursus te gaan geven. De Mindful Mindstate. Man, ik ben zelf zelden zo zenuwachtig geweest! In een traject van 10 weken zou ik de mensen alles leren om volledig mindful in het leven te staan en te blijven staan. Er waren maar 10 aanmeldingen voor de gratis proefles, waarvan er negen daadwerkelijk zijn gekomen.

Gelukkig waren alle 9 deelnemers heel enthousiast over de proefles en besloten ze allemaal deel te nemen aan de 10-weekse cursus. Inmiddels hebben we deze afgerond met een gemiddelde waardering van 8,8.
Zonder uitzondering was men tevreden over de inhoud van de cursus.

reacties van enkele deelnemers in 2018

Op woensdag 9 januari is er weer een gratis proefles.

Hopelijk dit keer iets meer aanmeldingen?
Je kan je aanmelden via onderstaande button.
Ik beloof je dat het echt de moeite en het geld ruimschoots waard is.


Natuurlijk brengt “uit je hart leven” ook een hoop uitdagingen met zich mee. Na negen jaar hebben Mirthe en ik er voor gekozen om onze liefdesrelatie te beëindigen en alleen nog als ouders van Loek verbonden te blijven. Dit was echt een van de moeilijkste beslissingen die ik in mijn leven heb moeten nemen en ging natuurlijk ook met een hoop verdriet gepaard. Maar het was wel een keuze die echt door mijn hart was ingegeven en waar ik achteraf echt heel blij mee ben. Ik ben nu 31 maar heb voor het eerst in mijn leven het gevoel volledig onafhankelijk en zelfstandig te zijn. Op eigen benen te staan en alleen mijn eigen goedkeuring nodig te hebben.

Ik voel mij voor het eerst volledig geborgen in mijzelf.

En hoe dat vooral komt? Keuzes. Keuzes maken vanuit mijn hart.
Mijn gevoel volgen, ook al heb ik niet alle antwoorden.
Je hoofd heeft altijd redenen om je af te remmen.
Maar ik weet inmiddels, dat dat hoofd voor iedere keuze die ik maak wel weer allerlei problemen verzint, dat is ook zijn taak. Erger wordt het als ik keuzes niet maak. Als ik blijf hangen in het oude, tegen mijn gevoel in.

Ik weet niet wat 2019 mij zal brengen. Ik weet wel dat ik alleen spijt zal krijgen als ik keuzes NIET zou maken. Het komende jaar zal mijn onderneming groeien. Ik ga flink inzetten op meer continuïteit in mijn aanbod en dat zal voor jou ook niet ongemerkt blijven.

trainingscentrum HeelHelder
Trainingscentrum HeelHelder

Vanaf januari huur ik parttime een ruimte bij trainingscentrum HeelHelder in Zwolle als mijn praktijkruimte. Dit zal mijn basis worden vanwaar ik mijn groepstrainingen en individuele sessies aanbied. Een grote stap ineens, maar ik ben er aan toe. Een gezond fundament neerzetten om de komende jaren op verder te bouwen. Ik hoop jou hierbij te mogen ontvangen in mijn praktijkruimte.

Via deze link kan je nu direct een proefles boeken. Of bekijk hier alle mogelijkheden voor een afspraak in 2019. Zie ik je dan?

Ik hoop dat 2019 voor jou een prachtig jaar wordt!

Warme groet,
Daan

Laat een reactie achter