fbpx

Laatste zondagse workout voor de zomervakantie!

Nog een paar dagen en dan is het de laatste zondagse workout van dit seizoen…

Wat een bijzonder seizoen was het! In oktober vorig jaar startte ik samen met Ellen een groepje om te werken aan aandachttraining, ademhalingsoefeningen en koudetraining. Eerst eens per maand aan de Wythmenerplas (waar met Mirjam het idee voor cryopilates is ontstaan!) en in februari nam ik het stokje over om wekelijks te trainen in park de Wezenlanden. Sinds maart heb ik daar gewoon vrijwel iedere zondag gestaan. De ene keer met een groep van 10 mensen, de andere keer was ik alleen. We hebben mensen ontgroend in het ijskoude water, in de winterse kou. Ik heb mensen uit alle uithoeken van het land naar ons park gekregen voor de trainingen, vanuit Leeuwarden tot Noord Brabant. Er zijn denk ik dit jaar een boel bijzondere herinneringen gemaakt in het park.

Dippen bij het parkpaviljoen. Maart 2018. Buitentemperatuur was toen zo’n 5’C

Zelf heb ik ook zoveel geleerd door deze wekelijkse trainingen! Onder andere mijn trainers- en coachingsvaardigheden, maar bovenal heb ik geleerd om mijn focus in mijzelf te houden, terwijl ik voor een groep stond. Dat was af en toe echt moeilijk, vooral als ik ondertussen zelf de kou en mijn ademhaling onder controle moest houden.

En nu vind ik het ineens heel spannend. Ik voel de druk, wil dit seizoen afsluiten met een knaller! Vorige keer zijn we naar het Engelse Werk geweest en hebben een mini-expeditie in de nieuwe uiterwaarden gedaan. Daar hebben we gemediteerd, ik heb een aantal liedjes gezongen met mijn gitaar en we hebben heerlijk gedipt in een lekker koel stromend zijtakje van de IJssel. Smaakt naar meer als je het mij vraagt!

Daarom bij deze de uitnodiging. Ga je komende zondag met me mee voor de laatste zondagse workout van dit seizoen, in het Engelse Werk? Ik zorg voor een afwisselend programma van actief/passief, lichaam/geest, kracht/uithouding, warm/koud en welke yin en yang je maar kan verzinnen, ik zorg er voor.

Kom je ook?

Aanmelden kan via deze pagina.

Laat een reactie achter